Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?

    Geschiedenis van het gebouw

    Neoclassicisme en historisme in een uniek hotel verenigd

    Het 5-sterren Aurea Ana Palace Hotel bestaat uit twee gebouwen. Het pand op nr. 15 in de Akadémiastraat is gebouwd in neoclassicistische stijl en heeft een binnenplaats. Het is het oudste van de twee gebouwen en deed tot de jaren twintig van de twintigste eeuw dienst als woning.

    Het pand op nr. 17 is historistisch, is in 1894 gebouwd onder de heerschappij van Keizer Frans Jozef I van Oostenrijk en door Alfred Foltz ontworpen als representatieve zetel van de Oostenrijkse Delegatie. Na de Eerste Wereldoorlog en het uiteenvallen van het keizerrijk werd het gebouw onder andere de zetel van de nationaalsocialistische regeringspartij (1938-1939) en de communistische partij (1945-1956).

    De architectuur van het interieur is gewijd aan keizerin Sissi (1854 - 1898), echtgenote van Keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. Daarom staan er enorme portretten van haar op de kasten in de kamers. De grootste zaal in het gebouw draagt haar naam. Opvallend zijn de wapenschilden van het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk aan het plafond.

    De drieledige entree voor koetsen, die na de val van het keizerrijk verwoest was, is gerestaureerd. Ook de kandelaber uit 1896 hangt weer bij de hoofdingang.

    Openingstijden

    Meer informatie