Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?

    Discover León

    Kathedraal van León

    Als kroon op de oude binnenstad vinden wij de Kathedraal van León: bekend onder de naam “Pulchra Leonina” , vanwege de zuivere gotische stijl. De indrukwekkende gebrandschilderde ramen worden verondersteld als de beste ter wereld in dit genre.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Colegiata de San Isidoro

    Vanwege haar geschiedenis, architectuur, beeldhouwkunst en de overvloedige Romaanse objecten die behouden zijn gebleven, is het verkozen tot eerste wonder van het Romaanse Spanje. Oorspronkelijk was het een klooster gewijd aan San Pelayo, hoewel er vermoedelijk eertijds op de fundamenten een Romeinse tempel was gevestigd. Toen de stoffelijke resten van San Isidro, bisschop van Sevilla, naar de stad werden verhuisd, veranderde het eigendomsrecht van de tempel.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Barrio romántico en barrio húmedo (Romantische wijk en de vochtige wijk)

    De Calle Ancha, die de oude binnenstad in twee delen verdeelt, is een tweeduizend jaar oude straat waar men kan genieten van gebouwen in neo-klassieke stijl en de oudste winkels van de stad.

    Het Barrio Romántico aan de rechterkant en gelegen rond het Parque del Cid is een ideaal gebied voor het proeven van de typische tapas van León en waar men de schoonheid van gebouwen als het Casa Botines van Gaudí, de Basílica de San Isidoro en het Palacio de los Guzmanes kan bewonderen. Aan de linkerkant vinden wij het Barrio Húmedo: zoals de naam al doet vermoeden kan men in dit gebied tijdens een wandeling door een netwerk van smalle steegjes in talrijke bars, taveernes en tapperijen genieten van de lokale gastronomie alsmede deelnemen aan het geanimeerde nachtleven van de stad. In dit gebied zijn de Plaza Mayor en de Plaza de San Martin absoluut een bezoek waard.

    Openingstijden

    Meer informatie