Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.

    Klik hier voor meer informatie over de aanbiedingen Vlucht + Hotel.
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?
    Cádiz

    Het altijd levendige Cádiz is de oudste stad van Europa en toont toeristen haar authenticiteit en karakter. U kunt er genieten van een groot aanbod aan ontspanning en cultuur dat zich beroemt op de gastronomie, feesten, historie en traditie van de stad.

    Haar bijnaam, la tacita de plata (het zilveren theekopje), dankt de stad aan het verrassende permanente licht dat in de straten hangt. Als u ten volle wilt genieten van deze prachtige stad, laat u dan leiden door de volgende suggesties. Interessant om te weten!

    Geschiedenis

    Fondée par les Phéniciens en 1100 avant J.-C., Cadix fut l’une des colonies commerciales les plus importantes de la péninsule ibérique. Ainsi, les monuments les plus importants de la ville ont été construits à cette époque, comme la cathédrale, qui se trouve à 10 minutes de nos appartements, et qui combine à merveille les styles néoclassique et baroque.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Strand en zee

    Als er íets is wat opvalt aan Cádiz, dan zijn het wel de spectaculaire stranden, het fijne zand en het kristalheldere water. De vier bekendste stranden bestrijken samen slechts enkele kilometers, maar zijn desondanks alle vier heel verschillend. La Caleta en Santa María del Mar zijn het kleinst, Victoria en Cortadura zijn groter. Cortadura ligt het verst van de stad.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Uitkijktorens

    De uitkijktorens zijn één van de architectonisch meest karakteristieke elementen van Cádiz. Deze bouwwerken deden dienst als recreatieplek en uitkijkpost voor het handelsverkeer van de vloten die in de haven aanlegden. Ze tonen de verbinding met het leven en de handel waarin de zee de hoofdrol speelde en hebben 300 jaar de skyline van de stad gedomineerd.

    Men kon met inkomende en uitgaande schepen communiceren door het hijsen van vlaggen bovenop de uitkijktorens. Vanaf de achttiende eeuw werden deze torens het statussymbool van koopmannen, die met elkaar wedijverden om de mooiste en spectaculairste toren.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Op tapastour

    Je kunt niet in Cádiz geweest zijn en geen tapas gegeten hebben in de Calle Zorrilla of de Barrio de la Viña. De tapas zijn een tongstrelend staaltje van gastronomie. Met name de tortilla met steurgarnalen en de befaamde pescaíto frito (gefrituurde vis) zijn zeer vermeldenswaard. Vergezeld van een glas koude sherry. Een heerlijke combinatie!

    Openingstijden

    Meer informatie