Eurostars Hotel Company
    Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.
    Eurostars Hotel Company
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?

    Córdoba

    Cordoba is een stad boordevol geschiedenis en cultuur, dankzij de verschillende volkeren die elk hun stempel op de stad hebben gedrukt. Wij raden u aan om te verdwalen in de straten en alle hoeken te verkennen om het meest authentieke Córdoba te ontdekken, vol van de geur van oranjebloesem, maar ook om te genieten van de tapas en de levendige avonden.

    Historisch Cordoba

    Cordoba is de enige stad ter wereld die de Werelderfgoedlijst vier keer gehaald heeft: voor de Moskee-Kathedraal (1984), het oude stadscentrum (1994), het Festival van de Patio's (2012) en het paleis Medina Azahara (2018).    In de Moskee-Kathedraal kunt u de pracht en praal van de Umayyaden aanschouwen, in een verrassende combinatie van gotische, renaissance en barokke bouwstijlen. De overblijfselen van het oude kalifaat zijn ook te zien in de Medina Azahara, een weelderig paleis met binnenplaatsen, tuinen en een veelheid aan kamers.    Het is zeer de moeite waard om al lopend door het historische centrum de geschiedenis te ontdekken van de stad die door drie verschillende culturen gevormd is, maar ook om te genieten van het Festival van de Patio’s, wanneer de inwoners van Cordoba hun patio's in prachtige kleuren hullen en openstellen voor het publiek zodat we allemaal kunnen genieten van hun buitengewone schoonheid.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Gastronomie

    Een ander niet te missen aspect van de cultuur van Cordoba is de gastronomie. Het bekendste gerecht is salmorejo cordobés, een koude, dikke tomatensoep die meestal vergezeld gaat van gebakken aubergine of heerlijke Iberische ham. Ook kunnen er geen gekruide olijven, migas of flamenquines, een lokale versie van cordon bleu gemaakt met varkensvlees, Iberische ham en langwerpige gepaneerde kaas ontbreken.    Voor een zoet tintje kunt u Cordoba-taart proberen, gemaakt van bladerdeeg en engelenhaar, pastafrola-gebakjes, kweeperengelei, gebakken bloemen of de roscos de Priego, een soort ringvormig gebak.

    Openingstijden

    Meer informatie