Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?

    Geschiedenis van het gebouw

    Een hotel in het statige centrum van Segovia dat geschiedenis ademt

    Veel mensen in Segovia kennen het gebouw als het 'Klooster van de zusters Oblaten'. Dat komt omdat zij de laatste kloosterlingen waren die in dit bijzondere pand woonden. Tot 1996 onderwezen ze er meisjes die door de Kinderbescherming naar hen toe waren gestuurd. In dat jaar verlieten zij het klooster, dat in handen kwam van een ondernemer die er een luxueus hotel van maakte, het eerste 5-sterrenhotel van Segovia.

    Vóór de komst van de zusters Oblaten werd door de secularisatie van Mendizábal het klooster in een militaire kazerne en een artillerieschool veranderd. Dat bleef het tot 1929. Dit monumentale klooster werd in 1637 opgericht door honderdtwintig Kapucijner monniken, volgelingen van Sint Franciscus van Assisi die Don Antonio de Contreras en González Bernardo de Quirós en diens vrouw Doña María de Amezqueta y Guzmán als beschermheiligen hadden.

    Als goede asceten kozen de monniken van de Orde der Minderbroeders Kapucijnen een plek met een uitzonderlijk uitzicht op het dal van de Eresma. Zij leefden, omgeven door paleizen, Romeinse kerken en andere religieuze kloosters, samen in een gebouw dat bestond uit een kerk, een klooster en een woning. Net als de meeste bouwwerken in Segovia in de zeventiende eeuw, vormde dit bouwwerk een geheel van sobere barok met uit kalksteen opgetrokken muren, op de hoeken versterkt met speciale natuurstenen.

    Bebouwing vindt vooral plaats rondom de kerk, die slechts één beuk en tongewelf heeft, en de voormalige op het oosten gerichte kloostergang. De gevel aan de Plaza de Capuchinos is gedeeltelijk ingesprongen, heeft granieten lateibalken en is bekroond met een driehoekige fronton met een oculus. In het bovenste deel zit een nis met het beeld van Sint Bonaventura, afgewerkt met een gebogen fronton. Daarboven bevindt zich een ossenoog, met links en rechts daarvan de marmeren wapenschilden van de oprichters van de kerk.

    In het statige centrum van Segovia bevindt zich op het Plazuela Capuchinos nr. 2, naast de Academie van San Quirce, het huidige 5-sterrenhotel Aurea Convento Capuchinos met de intact gebleven voorgevel. Binnen is de kerk omgebouwd tot een gastronomisch restaurant, terwijl de twee andere vleugels tot kamers en gemeenschappelijke ruimtes van het hotel zijn verbouwd.

    De voormalige boomgaard is nu een schitterende tuin met grote terrassen en een prachtig uitzicht op de bedding van de Eresma en de Alameda. Het is een van de grootste nog bestaande landgoederen binnen de stadsmuren van Segovia.

    Openingstijden

    Meer informatie