Voor de telefonische afhandeling van gelijk welke stappen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar op 913 342 196.
    Please write your email or password correctly.
    Bent u uw wachtwoord vergeten?

    Córdoba

    Een bezoek aan de stad Córdoba is de ideale gelegenheid om een historische plek te ontdekken en aan de oever van de Guadalquivir van de culturele en architectonische verscheidenheid te genieten.

    De stad dateert uit de Late Bronstijd (IXde tot VIIIste eeuw n.C.) en kent een lange geschiedenis. Ze is van een adembenemende schoonheid. Door de bevoorrechte ligging aan de oever van de rivier is ze in de loop der eeuwen uitgegroeid tot een belangrijke handelszone. Deze rijke geschiedenis heeft natuurlijk zijn sporen nagelaten.

    Het Alcázar van de Katholieke Koningen van Córdoba

    Het Alcázar van de Katholieke koningen is het belangrijkste voorbeeld van de architectonische evolutie in Córdoba. Het bouwwerk combineert Romeinse, Visigotische en Arabische stijlen. Dit fort was de favoriete plek van de opeenvolgende heersers van Córdoba.

    De bezoekers van het monument kunnen er zich vergapen aan de mooie authentieke patio’s. Het alcázar beschikt over twee patio’s in mudejarstijl.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Openingstijden

    Meer informatie

    De kerken van Ferdinand III van Castilië

    Deze kerken werden in opdracht van Ferdinand de Heilige gebouwd na de verovering van de stad in 1236. Vele van deze kerken in romaanse stijl met gotische en mudéjarelementen werden gebouwd op oude moskeeën.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Medina Azahara

    De “Schitterende stad” werd in opdracht van de eerste kalief van Córdoba, Abd al-Rahmān III, gebouwd. De stad lig ten noordwesten van Córdoba en was de zetel van de heerser van het kalifaat en de woonplaats van de kalief. Hoewel wordt gezegd dat hij de stad liet bouwen ter ere van zijn geliefde al-Zahrá (Azahara), zaten er ook politieke en ideologische redenen achter de bouw.

    Openingstijden

    Meer informatie

    De Mezquita (kathedraal van Córdoba)

    De Mezquita (kathedraal van Córdoba) is één van de belangrijkste, architectonische monumenten van de stad en werd in 1984 uitgeroepen tot erfgoed van de mensheid. Het is een schoolvoorbeeld van de stijl van de Omajjaden in Spanje. Het gebouw combineert gotische, renaissancistische en barokke elementen tot een harmonieus geheel.

    In de tijd van de Visigoten stond hier de kerk Vicentius van Zaragoza. Deze werd gedeeld door moslims en christenen tot Abd el-Rahman I besloot om de kerk te slopen en op haar grondvesten een moskee te bouwen.

    De moskee bestaat uit twee zones: de patio of sahn met portaal waar zich de minaret bevindt, en de gebedszaal of haram.

    Openingstijden

    Meer informatie

    Het Paleis van Viana

    Dit mooie gebouw op het plein plaza de Don Gómez, beschikt over twaalf prachtige patio’s en een mooie tuin. In de vertrekken zijn tal van collecties ondergebracht: schilderijen, serviezen, mozaïeken, tapijten, tegels, vuurwapens... Vooral de collectie goudleer en de grote bibliotheek trekken de aandacht.

    Openingstijden

    Meer informatie

    De Romeinse brug en de toren van Calahorra

    Deze twee monumenten vormen samen met de moskee één van de mooiste ansichtkaarten van de stad. Vooral bij zonsondergang en bij maanlicht is de omgeving prachtig. De hoofdstructuur dateert uit de middeleeuwen en werd meermaals aangepast. De laatste heraanleg dateert van 1876.

    De versterkte toren in het uiterste zuiden werd uitgeroepen tot historisch en artistiek erfgoed. De bouw werd uitgevoerd in opdracht van Hendrik II van Castilië. Dankzij de strategische ligging aan de ingang van de stad heeft het bouwwerk een zeer belangrijke rol gespeeld in de militaire geschiedenis van Córdoba. In de toren is nu het museum Roger Garaudy ondergebracht.

    Openingstijden

    Meer informatie

    De synagoge

    De Hebreeuwse tempel in de Joodse wijk van de stad is de enige synagoge van Andalusië en één van de weinige nog overblijvende in Spanje. Ze werd in 1885 uitgeroepen tot cultuurgoed. Tot de verdrijving van de Joden in 1492 werd ze gebruikt als gebedshuis. Daarna deed ze dienst als ziekenhuis, kapel en school.

    Openingstijden

    Meer informatie

    De Romeinse tempel

    Deze tempel bevindt zich vlakbij het gemeentehuis van Córdoba en was een gebedshuis ten tijde van het Romeinse keizerrijk. Bepaalde resten van de oorspronkelijke tempel kan je in het archeologisch museum of op andere plaatsen in de stad bezichtigen. Een goed voorbeeld is de zuil op het plein plaza de las Doblas.

    Openingstijden

    Meer informatie